Kleio - Historiens muse
Nordea Bank. Reg. nr. 2266. Kontonr. 0712 980 141
Ny indsamling - beløb tirsdag den 15. september 2015 kr. 608.320
Peter la Cour
forlægger, cand. phil. i samfundsfag
Offentliggjort torsdag den 25. november 2010
 
Ny bog: KGB I DANMARK
 Hele historien om Danmark under Den Kolde Krig skal frem i lyset!

Den verserende retssag mellem journalist Jørgen Dragsdahl og professor Bent Jensen er en del af et større opgør - ikke bare med dem, der i mange år var lidt for ”nyttige” i forhold til Sovjetunionen – men også om historikernes mulighed for at sætte ansigter på nogle af de vigtigste aktører i Danmark under Den Kolde Krig.

Det er helt oplagt, at der findes indflydelsesrige kredse herhjemme, der ikke ønsker hele dette nye og vigtige kapitel i Danmarks historie fortalt. Men det skal de ikke bestemme!

Bogen KGB I DANMARK med undertitlen Agenter og kontakter under Den Kolde Krig fortæller om baggrunden for den aktuelle retssag og sætter den ind i en større sammenhæng.  Fortællingen om de danskere, der var tæt på KGB handler nemlig langtfra kun om denne ene sag. En hel række andre danskere var i ”nærkontakt” med KGB.

Jakob Andersen, der allerede i 1992 i Ekstra Bladet skrev om Jørgen Dragsdahls forbindelser til KGB, fortæller i bogen om nogle af alle de danskere, der var tæt – i adskillige tilfælde for tæt – på KGB.

Bent Jensen gør rede for Dragsdahls sag mod ham og går i den forbindelse den såkaldte PET-kommissions beretning efter i sømmene. Han fortæller om, hvad der stod i de centrale PET-dokumenter, som hverken PET-kommissionen eller Retten i Svendborg ville vide af. Med alle dets fejl, mangler og gætterier fremstår PET-kommissionens bind 13 som en helt uhørt indblanding til fordel for Dragsdahl i den verserende retssag.

Peter la Cour fremlægger nye graverende oplysninger om fejlkonklusioner hos PET-kommissionen om den daværende regerings rolle i sagen fra 1982 om indflydelsesagenten Arne Herløv Petersen. Og i en gennemgang af Dragsdahls forbindelser til KGB i perioden 1976-86 giver Peter la Cour eksempler på den kampagne-journalistik, Dragsdahl lancerede under dette forløb – og opnåede betydelig indflydelse med. Endelig påviser Peter la Cour, hvordan PET-kommissionen valgte at ”misforstå” Oleg Gordievskys oplysninger om, at der generelt var overdrivelser i indberetningerne til KGB’s Center i Moskva fra afdelingerne i udlandet – en ”misforståelse”, der har haft fatale konsekvenser i den igangværende retssag.

Jørgen Granum-Jensen fortæller om de store internationale sager og begivenheder, som KGB forsøgte at påvirke gennem sine indflydelsesagenter.

Lars Hedegaard fortæller om det nærmest skandaløse forløb af retssagen mellem Dragsdahl og Bent Jensen i byretten i Svendborg samt om rettens anslag mod forskernes ytringsfrihed. 

Jens Gregersen gennemgår byrettens 86 sider lange dom, der i den grad er præget af fejl og sjusk – både hvad angår sagens substans – og allehånde skrive- og sprogfejl. Og han har en lille overraskelse til læseren til allersidst.

Bogen - en flot indbundet sag på 272 sider – er netop udkommet. Pris 288, - kr. Køb den hos boghandleren eller få den tilsendt portofrit fra Peter la Cours Forlag på .

Betalingen på 288 kr. bedes overført til en konto i Nordea med registreringsnummer 2266 kontonummer 8893 743 252.

HUSK NAVN OG ADRESSE VED BANKOVERFØRSEL

Forlagets postadresse er: Peter la Cours Forlag, Alfred  Christensensvej 13 A, 2850 Nærum. Tlf. 39 69 05 01.

Clio
Bruger
 
Adgangskode
 
Ny bruger?